Basisschool bibliotheken

Deze basisscholen wilde graag de bibliotheek van hun school een nieuw uiterlijk geven. En vroegen mij hierbij een muurschildering te maken.

Lezen bij de boom

CBS de Regenboog in Rotterdam, de bibliotheek
Het was een kale witte muur met een kastje onder het raam. Daar moest iets aan gedaan worden. De kasten zijn netjes neergezet de boeken geordend en… een muurschildering. er is gekozen voor een voorlezende haas en lief egeltje, en vergeet de uil en de bijtjes met duif niet.

Oude boom en kleine muisjes

Basisschool de Beekgraaf in Nistelrode

De leeshoek met entree naar ‘de Bieb’.
Het idee was dat de leeshoek tot lezen inspireerde. Daarom is er gekozen voor de oude boom met lezende muisjes en een wijze uil. En als de boom nog niet uitnodigend genoeg was, is er ook nog een entree bordje bij gemaakt. De vogelhuisjes (gemaakt door timmerman Henk) zijn een cadeau van groep 8 leerlingen die al zijn uitgevlogen, al hun namen staan er op geschreven. De vogeltjes zijn symbool voor alle kinderen die uitvliegen met de tijd.

Lezen in het donker

De Bibliotheek op basisschool de Beekgraaf.
Wie heeft het niet gedaan, ’s avonds als je eigenlijk al moet slapen nog even een boek of strip lezen die je gewoonweg niet weg kon leggen. Dit lieve vosje is gekozen om in de bibliotheek zelf te worden geschilderd. De school heeft zelf de kastjes al opgehangen en daarna ben ik met hen gaan kijken hoe groot de afbeelding moest zijn. Het vosje is een eigen schets.