Werkwijze

Afhankelijk van de situatie verschilt mijn werkwijze, maar voor elke versie geldt: het kan op doek, paneel en op de (binnen en buiten)muur en ik maak vooraf even een schets zodat we altijd op 1 lijn zitten.

Situatie 1: Vaag vermoeden, soort van, beetje…
Vooraf bespreken we waar je aan denkt. De afbeelding, de stijl, kleuren en omvang. Ik geef meerdere opties waar u van aangeeft wat je aanspreekt. Daarna maak ik schetsen en bespreek deze met je.

Situatie 2: Wel duidelijke wensen, geen beeld nog
Vooraf geef je de wensen door. De afbeelding, de stijl, kleuren en omvang. Ik maak schetsen en bespreek deze met je.

Situatie 3: Specifieke afbeelding
Helemaal prima. Stuur de afbeelding vooraf aan mij door. Dan kan ik goed bekijken hoe deze het best op de muur, paneel of doek kan worden gezet.

Als we samen tot een akkoord zijn gekomen en de muurschildering plaatsvind, zet ik eerst met potlood de hoofdlijnen op de muur. Daarna is het opbouwen. Eerst de achter grond en daarna de details.

Tijdsduur
De meeste muurschilderingen zijn klaar met 1 a 2 dagen klaar. Dit ligt uiteindelijk aan de afbeelding, de grote en de hoeveelheid details van de schildering. Paneel of doek zijn met 2 tot 4 weken klaar. Dit ligt ook aan de hoeveelheid details, de afbeelding en de grote.

Materiaal
Muren: Ik maak gebruik van acrylverf, dit is een sneldrogende en geurarme verf. Dit maakt dat meubels diezelfde avond nog terug tegen de muur kunnen staan, of dat u of uw kind diezelfde avond alweer in eigen bed kan slapen. Bovendien is deze verf na het drogen af te nemen met een vochtige doek.

Doek/paneel: hierbij kunt u kiezen tussen Acrylverf of olie verf. Wat is het verschil?

Acrylverf is geurloos en sneller droog. Maar bij dikke lagen droogt het een beetje in door het verdampen van vocht. Ook kan na verloop van tijd (die tijd hangt af van de verfkwaliteit en hoeveelheid licht) een beetje verkleuren.

Olieverf behoud na drogen zijn volume, dat betekend dat als u een grove schildering wil met veel structuur dit het beste bereikt kan worden met olieverf. Ook behoud olieverf na drogen zijn kleur hebt beste. Drogen duurt langer, denk hierbij aan 2 tot 4 weken.

Nabewerking
Wil je dat de muur echt tegen een stootje kan?
Ik kan nadien een coating aanbrengen die er voor zorgt dat de verf water en schrob-vast wordt.
Doek met acrylverf kan bewerkt worden met een coating, dit beschermt tegen verkleuring en geeft een licht glimmend effect.

Kan alles beschilderd?
In principe wel. Als je jouw wensen bespreekt met mij dan kan ik vrijblijvend een prijsopgave maken, dan weet je waar je aan toe bent.